Kako (se) riješiti frajera s Tindera

Pročitati prije čitanja! Ove sam se subote odlučila malo poigrati formom i konceptom interaktivnosti. Budući da nisam informatički pismena, nisam uspjela tekst oblikovati na način koji nije konfuzan. Zato tijekom čitanja pažljivo pratite upute, tekst će se u jednom trenutku razgranati, imat ćete mogućnost izbora, a na vama je da odaberete opciju koja je za vas najprikladnija. U tekstu je skriveno puno priča. BON VOYAGE!

Situacija je sljedeća: rekla si da se više nikada nećeš vratiti na Tinder, ali prošla su već dva mjeseca i ti još uvijek nisi upoznala nikog normalnog na stari, tradicionalni način. A nije da se nisi trudila – izlazila si dva puta tjedno van s frendicama, potrošila si pola plaće na šljokasti top i na novu crnu haljinu (koja nije uopće ista kao druge crne haljine u tvom ormaru!), razumno si ulagala u ružičasta pića u visokim čašama i vino s visokim postotkom alkohola, a jutros si iskašljala i pola lijevog plućnog krila jer kada piješ, onda i pušiš, ne možeš si pomoći. Zato se danas i osjećaš poput onog šljokastog topa koji si jednom obukla i zbog kojeg ti je sada pola ormara prekriveno šljokicama – nekoć si se sjajila i privlačila pažnju na svakom koraku, a sada si iznošena i zgužvana na dnu košare za prljavi veš jer nitko (pa ni ti sama) nije siguran kako se točno pereš ni na koliko stupnjeva. Dvoumiš se između impulzivnog trošenja novca kojeg nemaš i odlaska u trafiku po kutiju cigareta. U međuvremenu vraćaš profil na Tinderu. Nema veze ako su likovi loši, svima nam je ponekad potreban jedan “hej ljepotice” od apsolutnog stranca, there’s no shame in that.

Vraćaš aplikaciju, ali stavljaš nove fotke i brišeš stare matcheve. “Ovog će puta sve biti drugačije” – uvjeravaš samu sebe dok smišljaš što ćeš napisati o sebi. To je jako važna kategorija jer će frajeri sve što napišeš iskoristiti za ulet. Najbolje je napisati nešto upečatljivo i provokativno: ako kao žena, na primjer, napišeš da ne znaš kuhati, očekuj izuzetno visoku razinu briljantnih uleta koji će se referirati na tvoje kulinarske (ne)vještine, od onih “he he, moraš naučiti ako želiš biti moja žena” do “ja ću ti kuhati jer ja jako dobro kuham” (i zapravo sam usamljen i vrlo vjerojatno drag dečko, ali stavio sam fotku s mačkom pa će zato djevojke posumnjati u moju muškost). Na taj će ti način biti lakše odabrati. Obavezno napiši i da ne razgovaraš s likovima ispod 185 jer napokon živimo u društvu u kojem možemo body shameati muškarce i zato ne smijemo propustiti tu priliku. A i svi znamo da niski muškarci kompenziraju manjak centimetara time što odmah odgovaraju na poruke.

Nakon što si stavila fotke, hvala bogu na filterima, napisala šaljiv opis i odlučila da želiš starijeg muškarca jer ti se ne da više nikoga odgajati, bacaš se na posao. Probijaš se kroz likove s isklesanim trbušnjacima, muškarce koji ne traže sponzoruše nego ljubav, svjetske putnike koji jašu na devama i poziraju ispred Camp Noua. Neki od njih tražili su se na Tajlandu, neki se penju po planinama i kuhaju, a neki najviše od svega vole svog psa s jednim smeđim, a drugim plavim okom. Prenabildan, ćelav, ružne tenisice, “koji si ti od ovih pet?”, ne vidi mu se glava, mrvicu prezgodan, “zašto svi trče?”, zgodan, ali stranac… Zašto muškarci ne znaju koristiti prednju kameru? Izbirljiva si i pitaš se ima li među njima onih koji sve žene swipeaju desno, a onda nakon petanestak minuta počneš viđati iste ljude kao i prije dva mjeseca i pomisliš si kako bi bilo super da se Tinder aplikacija nakon tri mjeseca aktivnosti sama deinstalira i onemogući korisniku pristup na najmanje pola godine. Skupila si neke matcheve i sad je vrijeme da izabereš (i odrediš tijek priče):

A) Čekaš da se oni tebi prvi jave (Idi na: ČEKAŠ DA SE ONI TEBI PRVI JAVE i nastavi pratiti tijek priče)

B) Javiš im se prva (Idi na: JAVIŠ IM SE PRVA i nastavi pratiti tijek priče)

A) ČEKAŠ DA SE ONI TEBI PRVI JAVE jer si svjesna svojih kvaliteta, voliš muškarce koji preuzimaju inicijativu ili ne želiš riskirati (jer se odmah sjetiš onog lika s posla kojeg si prošle godine zvala na kavu pa ti je rekao da si slatka i zgodna i pametna i odlična osoba, ali da se viđa s nekim drugim, da bi poslije saznala da se ipak ne viđa s nekim drugim, ili onog lika s Tindera koji te seenao iz čistog mira). Daješ im najviše tri dana, ako se dotad ne jave, brišeš ih jer nisi rođena da budeš nečija rezerva. Javlja ti se neki stranac kojeg si swipeala desno samo zato što je zgodni crnac iz New Yorka, ali zapravo ti se ne da nalaziti s njim pa ga lagano ignoriraš dok se dopisuješ s nekim slatkim likom koji nema ništa u opisu, pismen je i izgleda poprilično visoko na fotkama. Prebacujete se na Whatsapp i nakon nekoliko dana dogovarate dejt.

Nalazite se na trgu. Lik je zgodan, super miriše, ima tenisice iz kojih se jasno da iščitati da ima stila i da voli rizik, čita knjige i cijelu večer provodite razgovarajući o svojim zajedničkim interesima. Na kraju večeri dolazi račun, a ti:

A.1) Prepuštaš stvari njemu, nisi luda da plaćaš cugu na prvom spoju (Idi na: PREPUŠTAŠ STVARI NJEMU, NISI LUDA DA PLAĆAŠ CUGU NA PRVOM SPOJU i pročitaj priču do kraja)

A.2) Podijeliš s njim račun (Idi na: PODIJELIŠ S NJIM RAČUN i nastavi pratiti tijek priče)

A.1) PREPUŠTAŠ STVARI NJEMU, NISI LUDA DA PLAĆAŠ CUGU NA PRVOM SPOJU. Jasno ti je da živimo u 21. stoljeću i znaš sve o jednakosti, ali neke stvari trebaju ostati takve kakve jesu. Ovaj ti se svidio pa si zato posegnula za novčanikom, ali svi znaju da je to samo stari trik koji se usavršava s godinama. Za novčanikom posežeš samo kada ti se netko sviđa jer želiš da vidi da si spremna platiti, da si snažna i financijski neovisna žena. Kada ti se netko ne svidi, onda se i ne potrudiš, neka plate, tvoje društvo nije besplatno.

Otpratio te do ulaznih vrata, rekla si mu da nije trebao (jer si zapravo željela što prije poslati frendicama izvještaj s dejta), ali on je inzistirao. Stojite ispred vrata i gledate se, sviđa ti se i želiš da te poljubi, naslanjaš se na prljava željezna vrata, gledaš ga milo i čekaš da se pomakne. On te gleda i blago se smješka, misli da si jako zgodna, ali neće te poljubiti jer ima pravilo o tome da se djevojke ne ljube na prvom spoju. Time ti želi dati do znanja da te poštuje i da vjeruje da ovaj odnos ima potencijal prerasti u nešto ozbiljnije. Kaže ti da mu je bilo lijepo, zagrli te, a zatim se gubi u obrisima uličnih svjetiljaka. Ti ne možeš vjerovati da te nije poljubio. “Dala sam mu sve znakove” tipkaš frendicama u nevjerici, “čak sam nagnula i glavu!” Sigurna si da mu se nisi svidjela, preispituješ sve svoje poteze, a kada ti se javi sljedeće večeri s porukom, odlučuješ da mu nećeš odmah odgovoriti. Važno je uspostaviti ravnotežu. Zajedno s prijateljicama analiziraš poruku, uspoređuješ ga s bivšima, nije ti jasno zašto ti se javio ako te nije poljubio – zašto muškarci uvijek igraju neke igrice? Odgovaraš mu nakon četiri sata i ne stavljaš smajlić, ne želiš da dobije dojam da si prezagrijana.

Buljiš u mobitel i čekaš da ti odgovori, ali odgovori dolaze sve rjeđe i rjeđe. On je bio siguran da je večer dobro prošla, ali sada mu se čini da ne dijelite zajednički entuzijazam. Ne stavljaš smajliće što on tumači kao nezainteresiranost, frendovi mu kažu da ni pod koju cijenu ne smije odmah odgovarati na tvoje poruke, čak ga i grde jer se javio dan nakon izlaska, “trebao si pričekati barem dva dana!” Nakon tri dana dopisivanja, on pada u komu i lajka ti sliku iz 2018. jer ti želi dati do znanja da je još uvijek zagrijan, ali ti si sigurna da je to još jedan fuckboyjski potez. Dolaziš do zaključka da vjerojatno niste jedno za drugo jer da jeste, sad biste već bili vani i ljubili se. Malo si tužna jer je lik bio zgodan, ali bolje je ovako jer ti ne treba netko tko je tako uštogljen, treba ti netko tko će se bez zadrške s tobom ljubiti u haustoru. Provjerila si njegov datum rođenja na društvenim mrežama i saznala da je on Riba, što sve objašnjava. Uspoređuješ ga s bivšim koji je isto bio Riba i uočavaš hrpu sličnosti. Svidio ti se, ali to dugoročno ne bi funkcioniralo, a odlučila si da se više nećeš upuštati u odnose koji te neće u potpunosti zadovoljiti. A i ti si Ovan, a svi znaju da Ovan i Riba nisu baš bajna kombinacija. On ne može vjerovati da je krivo procijenio, intuicija ga rijetko kada izdaje, ali shvaća da mora nastaviti dalje. Oboje se vraćate swipeanju. (KRAJ, idi na *)

A.2) PODIJELIŠ S NJIM RAČUN jer želiš da vaš odnos od samog početka bude ravnopravan, a zapravo si i ne možeš pomoći jer si navikla udovoljavati drugima i uvijek nekako ispadneš ona osoba koja previše daje, a premalo traži zauzvrat. On nema ništa protiv jer radi kao freelancer i nema stalni izvor prihoda, a večeras ste popili mrvicu previše jer je večer bila tako ugodna i razgovor je tekao tako prirodno pa ste sada oboje blesavo pripiti i cijelo se vrijeme dirate pogledima. Izlazite na praznu ulicu, u daljini čujete samo šum čistača ulice i prigušenu škripu automobilskih guma, on te hvata za struk i miluje po golim ramenima, ljubite se dok iznad vas titraju zvijezde, a ljudi u skučenim avionskim kabinama putuju na drugi kraj svijeta.

Zaljubljena si. Dolaziš doma i pričaš prijateljicama kako ste slušali francuske šansone i plesali u parku. Željela si ga pozvati k sebi, ali ipak si se suzdržala. Prepuna si dojmova, osjećaš srce u grlu, bilo je predivno. Odlučiš prekršiti sva pravila i šalješ mu poruku u kojoj mu kažeš kako jedva čekaš da ponovite ovu večer. On odmah odgovara i to s jednakim entuzijazmom, dopisujete se cijeli sljedeći dan, cvrkućeš poput ptičice, ustaješ za posao bez problema. Život napokon ima smisla: sve te vodilo do ovog trenutka, on je savršen, on nema mane, nije uopće važno to što ne znaš baš ništa o njemu jer su to ionako samo činjenice, biografija je nevažna, važno je samo ono što osjećamo, a ti si sigurna da si napokon upoznala svoju srodnu dušu! Prijateljice ti nisu baš neka potpora, kažu da trebaš malo usporiti i da se nije dobro vruće glave upuštati u vezu, ali one nisu proživjele tu večer, one nisu bile tamo dok te on gledao svojim snenim poluspuštenim kapcima i govorio ti da si savršena žena za njega.

Na sljedećem mu izlasku ispričaš sve o svojoj traumi iz djetinjstva, razmijenite iskustva s psihoterapije, grliš ga dok ti priča o složenom odnosu sa svojim mlađim bratom, a on te drži za ruku dok mu ti govoriš kako ne vjeruješ u koncept overshareanja, “najbolje je odmah staviti sve karte na stol”. Svi su rekli da ćeš ga prestrašiti, da si clingy i luđakinja, ali on je još uvijek ovdje, pokazuje ti slike svojih mačaka i sretan je što ste se oboje pronašli u svojoj usamljenosti. Useljavaš se kod njega dva tjedna poslije, zajedno sa svojim zamorcima i bonsai-drvcem, nemaš gdje staviti svoju odjeću, njegove mačke po cijele dane napadaju tvoje zamorce, srušile su bonsai, a on hrče i glasno srče juhu dok ručate. Počinje te hvatati panika jer nisi sigurna jeste li zaista suđeni jedno za drugo, živcira te to što ostavlja čarape svuda po stanu i to što si ne možeš pomoći i ne prokomentirati sve što radi pogrešno pa mu svaki dan s osmijehom na licu objašnjavaš kako ti prvo stavljaš sapun pa onda vodu kad pereš ruke. Shvaćaš da ga zapravo uopće ne poznaješ te počinješ vjerovati u to da ste se možda oboje zaletjeli i prebrzo se upustili u ozbiljniji odnos.

A.2.1) Kažeš mu da ti treba malo više prostora (Idi na: KAŽEŠ MU DA TI TREBA MALO VIŠE PROSTORA i pročitaj priču do kraja)

A.2.2) Iskradeš se na balkon po noći i zapališ pljugu (Idi na: ISKRADEŠ SE NA BALKON PO NOĆI I ZAPALIŠ PLJUGU i pročitaj priču do kraja)

A.2.1) KAŽEŠ MU DA TI TREBA MALO VIŠE PROSTORA i on ti daje više prostora. Shvaćaš koliko je važno raditi na odnosu i koliko je zapravo nebitno to što posvuda ostavlja čarape kada uzmeš u obzir činjenicu da se trudi i da je od samog početka bio iskren prema tebi i u dodiru sa svojim osjećajima. Živimo u kulturi u kojoj nismo navikli popravljati stvari, bacamo ih kada se istroše i iznose, ali ti si spremna prihvatiti njegove nesavršenosti jer i sama znaš da nisi baš najstrpljivija osoba i da možeš živjeti u neredu slonovskih razmjera. Kupujete novi bonsai, a ti daješ sve od sebe da se ponekad sjetiš baciti smeće na izlasku iz stana. (KRAJ, idi na *)

A.2.2) ISKRADEŠ SE NA BALKON PO NOĆI I ZAPALIŠ PLJUGU, dopisuješ se s prijateljicama i žališ za onim danima kada si se mogla ispružiti u krevetu. Upisuješ ime bivšeg u search čisto da vidiš čime se on bavi. Ova njegova nova cura izgleda dosta neugledno, tvoj je novi dečko puno zgodniji. Vidiš kako se pali svjetlo u hodniku, brzinski bacaš pljugu s balkona i ulaziš u dnevni boravak, pita te jesi li dobro i zašto te nema u krevetu, a ti mu kažeš da nisi mogla spavati. Cijela soba smrdi po travi, on zna i ti znaš da on zna, ali sada moraš ostati dosljedna. On odlazi po čašu vode i pasivno agresivno lupa kuhinjskim ormarićima, kaže ti da smiješ raditi što god hoćeš, a zatim odlazi natrag u krevet. Sutradan prekopavaš ladice u potrazi za njegovim grijesima, pronalaziš neku bilježnicu iz srednje škole u kojoj pročitaš pjesmu koju je posvetio nekoj Uni. Tko je Una i zašto je nikad nije spomenuo? Za ručkom mu suptilno spomeneš Unu i pratiš njegovu reakciju, kaže da ne zna nikakvu Unu, a ti si sigurnija no ikad da je on još uvijek voli. Kopaš po njegovom profilu u potrazi za Unom, ispituješ ga za bivše cure, a onda se suptilno odmičeš od njega dok gledate film jer ti smeta što su sve bile lijepe i uspješne. Počinješ mu stavljati riječi u usta i tvrdiš kako on misli da si ti naporna i kako mu vidiš u očima da misli da nisi dovoljno dobra za njega. Plačeš dok te drži u naručju i govori ti da mu nitko dosad nije ovoliko značio. Jedan zamorac krepava, a vi se svakog tjedna sve više udaljavate jedan od drugoga u krevetu. (KRAJ, idi na *)

B) JAVIŠ IM SE PRVA jer znaš što želiš, a ovaj lik s psom izgleda jako šarmantno, u opisu ima citat iz Breaking Bada (što je i tvoja najdraža serija!) i stvarno ne izgleda kao fuckboy. “Izgleda kao netko tko nije svjestan koliko je zapravo zgodan i to je apsolutno najbolje što možeš dobiti jer nije umišljen, vjerojatno ima problem sa samopouzdanjem i nikada te neće prevariti”, zaključuje tvoja najbolja prijateljica dok zurite u njegovu fotku na kojoj sjedi na stijeni pokraj mora i pokušavate dokučiti tko mu se točno zrcali u sunčanim naočalama. Pitaš ga je li pogledao epizodu s muhom do kraja, a on ti odgovara da oni koji nisu nisu ni dostojni nazivati se obožavateljima. Oboje ste plakali na zadnju epizodu, još uvijek niste pogledali El Camino, “haha, morat ćemo onda skupa”, a ti već sanjariš o večerima koje ćete provesti zajedno pod dekicom, sa čajem u jednoj i daljinskim u drugoj ruci. Prebacujete se na WhatsApp.

B.1) Odmah dogovarate dejt (Idi na: ODMAH DOGOVARATE DEJT i nastavi pratiti tijek priče)

B.2) Dopisujete se neko vrijeme (Idi na: DOPISUJETE SE NEKO VRIJEME i nastavi pratiti tijek priče)

B.1) ODMAH DOGOVARATE DEJT. On ti kaže da ne izlazi olako s djevojkama s Tindera jer se već nekoliko puta opekao, ali da ima dobar osjećaj u vezi tebe. Ti mu kažeš da ni ti nemaš baš najbolja iskustva, a misliš pritom na Sašu koji je pijan došao na spoj, optužio te da si na fotkama izgledala puno ljepše i mršavije, a zatim se rasplakao jer ga podsjećaš na jednu bivšu. Oboje volite filmove pa ste se odlučili za kino – voliš ići u kino na prvom spoju jer nakon filma uvijek imate o čemu razgovarati, čak i ako je lik totalni bezveznjak.

B.1.1) Ti biraš film (Idi na: TI BIRAŠ FILM i pročitaj priču do kraja)

B.1.2) On bira film (Idi na: ON BIRA FILM i pročitaj priču do kraja)

B.1.1) TI BIRAŠ FILM jer u Tuškancu igra tvoj najdraži film od Charlieja Kaufmana, kupuješ karte i čekaš ga ispred ulaza. On kasni jer je zaboravio da nema gotovine, a bankomat mu nije usput do kina. Dolazi sav zadihan i zalizane kose, film počinje za tri minute pa se nemate vremena ni propisno upoznati, sve je jako šlampavo, ispreplećete svoje znojne dlanove. On priča tijekom filma i to te živcira jer si ga odvela na ovaj film zato što ti se sviđa ovaj film i željela si podijeliti iskustvo gledanja s njim. Čini ti se kao da je propustio sve najvažnije dijelove, tjeskobna si dok pažljivo pratiš krajičkom oka njegove reakcije, ali on kao da i ne trza na ključnim trenucima, čak izgleda i kao da se pomalo dosađuje. U jednom trenutku vadi mobitel iz džepa i provjerava koliko ima sati, pada ti mrak na oči.

Nakon filma odlazite u kafić pokraj, odmah pronalazite mjesto, a ti pokušavaš procijeniti možeš li odmah zapaliti cigaretu. Uopće nije shvatio film kako ga je trebao shvatiti (i kako si se nadala da će ga shvatiti), a učinilo ti se i da je odmjerio konobaricu na ulasku u kafić. Naručuješ vino, čavrljate o poslu i o psima, hvata te panika jer ti se čini kao da ste potrošili sve teme za razgovor, vjerojatno ste trebali malo pričekati s izlaskom. On uopće ne izgleda nervozno, na drugoj je pivi i svakim gutljajem postaje sve glasniji i glasniji, priča ti o tome koliko obožava svoj posao i o rekreativnoj konzumaciji mrme. Večer prolazi u oblaku dima od cigareta, pijana si, a on svakim gutljajem postaje sve privlačniji. Stavljaš mu ruku na koljeno, zgodan je, treba živjeti život punim plućima, “Idemo do mene?” pitaš ga nevinim izrazom lica, a on ti već pridržava vrata i zove taksi.

Ljubite se u taksiju, a on te grize po vratu. Inače bi ti to smetalo, ali odlučila si da ćeš večeras biti netko drugi, prepustiti se trenutku, zaboraviti činjenicu da te uopće nije pitao čime se točno baviš ni zašto ti je kaput prekriven bijelim dlakama. Nisi oprala suđe, soba ti je u kaosu, ali noćas to nije bitno, on je ionako netko s kim ne želiš dijeliti ništa više od ovog trenutka. Skidaš mu majicu, otkopčava ti grudnjak, bacaš torbicu pa jednu pa drugu cipelu, pališ noćnu svjetiljku i guraš ga na svoj krevet, a on gasi svjetlo dok ti gricka lijevo uho. “Zašto si ugasio svjetlo?” pitaš ga u nevjerici, a on odgovara da mu je bolji doživljaj seksati se u mraku.

Ima problem s erekcijom. Stvarno ti nije bitno jer si se već otrijeznila i shvaćaš koliko je sve ovo zapravo glupa ideja. Uopće ti se ne sviđa, zaudara po jeftinom deziću koji te podsjeća na mušku svlačionicu u osnovnoj školi i nije odrezao nokte na nogama, možda je zato htio da ugasite svjetlo. On se ispričava i govori da mu je žao, da nije trebao toliko popiti, da mu se ovo prvi put događa i da ga inače ne bi mogla skinuti sa sebe, ali ne shvaća da ti je stvarno svejedno i da samo želiš da ode doma. “Idi doma, molim te”, kažeš mu dok se okrećeš na lijevi bok i padaš u san. Ujutro obrišeš Tinder, a navečer te dočeka slika njegovog kurca u erekciji na WhatsAppu. (KRAJ, idi na *)

B.1.2) ON BIRA FILM. Prepuštaš mu izbor filma jer vjeruješ da na taj način možeš puno toga naučiti o njemu i o njegovim interesima (iako se duboko u sebi nadaš da neće biti neko akcijsko smeće). Nalazite se pola sata ranije ispred kina, on kasni jer nije mogao pronaći parking, s osmijehom na licu i zalizane kose pruža ti ruku i govori kako si puno ljepša uživo. Kaže ti da nije kupio karte jer nije stigao, na licu mjesta te pita koji film želiš gledati, osjećaš prvi trzaj u desnoj sljepoočnici, nisi ni provjerila što igra, on kaže da mu je svejedno, ti kažeš da ti je svejedno, a onda zajednički odlučite odjebati kino. Predloži da odete u obližnji restoran nešto pojesti, slegneš ramenima, on naručuje Double Cheeseburger, srednju porciju Nuggetsa i domaći krumpir, a ti buljiš u jelovnik i pitaš se zašto zaboga ne poslužuju salatu. Ne voliš baš jesti u javnosti ni ispred muškaraca jer ružno izgledaš dok žvačeš, a i ne želiš večeras smrdjeti po luku i majonezi. Ne poslužuju salatu pa naručuješ Colu Zero i gledaš ga kako trpa masne krumpiriće u sebe.

Simpatičan je i ima neobičan smisao za humor, odbacuje te autom do doma i ljubi u obraz, pričaš mu o tome kako je on prvi muškarac nakon tvog bivšeg Bojana koji uopće ima auto i o tome kako te Bojan nikada nije htio odbaciti do doma jer mu nisi bila usput, a on te odbacio iako živite na sasvim različitim krajevima grada. Sretna si što se stvari odvijaju svojim tempom, s Bojanom je možda na početku bio vatromet, ali vidiš i sama kako je to završilo! Na drugom se spoju poljubite, kaže ti da mu je neobično to što koristiš tako malo jezika dok se ljubite, ali tumači to kao nepovjerenje koje proizlazi iz trauma iz prošlih veza. Na trećem spoju gledate El Camino kod njega na kauču i puštaš mu da ti gurne ruku u gaće. Konzultirala si se ranije s frendicama i sve su se složile da je to razumna odluka jer je lik sasvim ok. Odnosi te u svoju sobu, a ti gasiš svjetlo jer misliš da si debela i ne želiš gledati svoju celulitnu guzicu kako se trese dok se seksate. On izgleda mrvicu razočarano. Nisi svršila jer ti je neugodno reći mu da voliš intenzivnije dodire po klitorisu.

Viđate se već mjesec dana, zajedno šetate njegovog psa, ali još uvijek niste izdefinirali svoj odnos jer te strah pitati ga na čemu ste. Sviđa ti se to što je on tako opušten i što ga naizgled ništa na ovom svijetu ne plaši. Danas mu je rođendan, još uvijek ga ne poznaješ dovoljno da bi znala što zapravo želi pa kupuješ komad torte u slastičarni i donosiš mu ga zajedno s dvije craft pive. Na putu do doma dobivaš poruku od njega u kojoj ti kaže kako misli da ste previše različiti da bi funkcionirali, kaže da ne želi biti onaj lik koji drugima nabraja sve što su navodno napravili pogrešno, ali da jednostavno ne može dejtati curu koja ne jede. (KRAJ, idi na *)

B.2) DOPISUJETE SE NEKO VRIJEME, natipkaš mu sve o tome kako si dijete rastavljenih roditelja te kako zbog toga imaš malo više problema s ostvarivanjem dublje emocionalne povezanosti, umireš od smijeha dok razmjenjujete memeove i iskustva iz srednje škole. Ako je tako dobar u dopisivanju, ne može biti loš uživo, zar ne? Kažeš mu da moraš ići spavati, razmišljaš o tome kako si sretnica jer si u moru bezveznjaka upoznala nekog kul lika. Za dva dana mu pošalješ meme. Seen.

Nikada ti se više nije javio.

B.2.1) Vraćaš se na Tinder (Idi na: VRAĆAŠ SE NA TINDER i pročitaj priču do kraja)

B.2.2) Brišeš Tinder i ideš se napiti s frendicama (Idi na: BRIŠEŠ TINDER I IDEŠ SE NAPITI S FRENDICAMA i pročitaj priču do kraja)

B.2.1) VRAĆAŠ SE NA TINDER, ali ovaj put čekaš da se oni tebi prvi jave. (Idi na: ČEKAŠ DA SE ONI TEBI PRVI JAVE i nastavi pratiti tijek priče)

B.2.2) BRIŠEŠ TINDER I IDEŠ SE NAPITI S FRENDICAMA. Nije ti jasno zašto se uvijek zagriješ za emocionalno osakaćene pretenciozne kretene i zašto se jednom u životu ne možeš svidjeti nekom normalnom, ambicioznom, pametnom i smiješnom liku koji zna kuhati, ima svoj stan, vozačku dozvolu, stalni izvor prihoda, hobi i znanje najmanje dvaju svjetskih jezika? Kako su tvoje frendice uspjele? Odlučuješ da ćeš večeras biti opaka, večeras ćeš biti beskompromisno bezobrazna prema muškarcima jer nisu ni zaslužili ništa više od toga. Oblačiš svoje uske kožne hlače, peglaš se i trljaš crni tuš po kapcima. Gledaš se u ogledalu – jebena si, teretana se isplatila, izgledaš fantastično, samoj sebi namiguješ. Radiš što god hoćeš sa svojim životom jer ionako nikada nećeš moći zadovoljiti standarde koje ti društvo nameće. Ako želiš nositi najuže kožne hlače na svijetu, nosi ih. Žulja te grudnjak? Skini ga. Sviđa ti se onaj dečko? Reci mu to. Budi pijana kao svinja ako to želiš i voliš, valjaj se po blatu, nosi crvene tange, idi u školu, odustani od škole.

Dok povraćaš u četiri ujutro iznad WC školjke u lokalnoj birtiji, lik u crvenoj majici s bendom i funky tenisicama pridržava ti kosu i cijedi ti limun u mineralnu vodu. Dolaziš k sebi, neugodno ti je što te vidio u ovom izdanju, ali on se smije jer “kako je ono Merlinka rekla – trebaš me voljeti i u najgorem izdanju da bi me mogao voljeti u najboljem?” Upoznajete se, daješ mu svoj broj, vodi te van na krumpiriće, priča njemački i francuski, vozi Opel Corsu, ima mačku, skuplja poštanske markice i zarađuje oko tisuću eura mjesečno. Ne smeta mu to što imaš problema s komunikacijom i lupaš vratima kada mu želiš dati do znanja da si ljuta jer je on ponekad patološki posesivan i svaki dan zapali najmanje četiri pljuge. Nema veze, nitko nije savršen. Radite na svojim manama, volite se, istetovirali ste si prstenje na prste što je glupa ideja jer ćete se za četiri godine rastati, ali nema veze. Ljubav te uvijek nađe kada se najmanje nadaš. (KRAJ, idi na *)



*Recite mi koja vam se priča najviše svidjela i nemojte zaboraviti da sam jednom u životu pisala horoskope što znači da imam izraženo treće oko i da je prva priča koju ste izabrali priča o kojoj trebate razmisliti noćas prije spavanja (i izvući neku pouku o vezama, komunikaciji i o samima sebi).




VOLIM VAS,
Lucija

Komentiraj